קוראי שיקים – העולם המודרני משתנה מרגע לרגע והטכנולוגיה הולכת ומפתחת בקצב מסחרר' אחד האמצעים החדישים ביותר שעוזר לחברות רבות בין היתר לבנקים מגוונים, עסקי להמרות מטבע ועוד הוא קורא הצ'קים.
למעשה מדובר במכשיר לא גדול במיוחד המקל על פעולתם של הפקידים והבנקים, מה שמכשיר זה עושה הוא סורק את השיק ומבצע הפקדה לבנק גם אם מדובר בשלט רחוק שלא מצריך הגעה לבנק בכל הפקדה והפקדה.
אסביר- בית עסק שמחליט להפקיד את התשלום שמקבל בעזרת סורק צ'קים, יצטרך להגיע לבנק אחת לכמה זמן ולמסור את השיקים עצמם ולא בכל הפקדה.
הפעולה הזו חוסכת זמן רב, מייעלת את העבודה ומפנה את זמנם של הפקידים לעסוק במלאכתם הרבה.
קורא צ'קים
אם תערכו חיפוש קצרצר באינטרנט תגלו מבחר רחב של סורי צ'קים, חלקם יהיו משולבים עם קוראי כרטיס אשראי ולמעשה ישלבו בתוכם מס' פעולות חיוניות לתפקוד היומיומי של בית העסק.
קורא צ'קים המשולב עם קורא כרטיס האשראי, למעשה יידע לזהות את הצ'ק, לצלם אותו, לקרוא את הפס המגנטי בתחתית הצ'ק יחד עם כל הנתונים הטמונים בו.
כל זאת ועוד, יועברו ע"י תכנה מסוימת שאליה הקורא יהיה מחובר ישירות אל מערכת הבנק ולמעשה יבצע את ההפקדה של הצ'ק תוך שמירת הנתונים וצילום ההמחאה עצמה.
בנוסף למערכת הבנקאית, התכנה אליה יהיה מחובר סורק הצ'קים היא תכנת הנהלת החשבונות ולמעשה ישלב את כל הממשקים כדי למנוע כפילויות וטעויות בעתיד.
כמו קורא הצ'קים, כך גם קורא כרטיסי האשראי- למעשה הפעולה היא זהה, המערכת תדע לזהות את הפס המגנטי של הכרטיס, להעביר אותו ולגבות את הסכום אותו תחליטו לגבות מהלקוח שלכם.
כמו אצל הצ'קים כך גם כאן, המכשיר יהיה מחובר אל מערכת המתממשקת עם מערכות החשבונאיות ומערכות הבנקים.
סורק צ'קים
שמו השני של קורא הצ'קים, למעשה הפעולות שהמכשירים הללו עושים יהיו די זהות, אך עם זאת מעט שונות ממכשיר למכשיר ( בכל זאת כל חברה מעוניינת לבדל את עצמה על פני מתחריה כדי לרכוש את תשומת לבם של לקוחותיהם).
הסורק יקלוט את כל הנתונים מהפס התחתון של הצ'ק ויעביר את כל המידע אל הבנק בכללי ולחשבון הבנק של בית העסק בפרטיו
מאמרים נוספים:
אז מה הם היתרונות במכשירים אלה?
נתחיל בכך כי מכשיר מסוג זה יחסוך לכם את הזמן בכל הקשור לכתיבת, בדיקת והפקדת הצ'קים.
למעשה, עצם זה שקוראי שיקים קורא את הפס המגנטי עם כל הנתונים בו, הוא מונע שגיאות כתיב ועבודה כפולה לאחר מכן.
בנוסף, אנו כבית עסק יכולים להיות רגועים עם קבלתו של הצ'ק מבלי לחשוש שמא הלקוח שלנו נמצא במצב לא טוב בבנק.
אסביר- לא פעם ולא פעמיים בתי עסק נכוו מלקוחות אשר שילמו בהמחאה שלא כובדה בבנק (צ'ק שחזר), מכשיר זה משרה ביטחון בנושא זה משום שעלות ההפקדה נעשית בזמן רכישת המוצרים מול הלקוח ולא לאחר מכן.
ניתן לומר עוד כי עצם תיעוד וצילום ההמחאה, פעולה המשרה ביטחון ותיעוד עתידי לכל מקרה שלא יהיה.
לבסוף, אוסיף כי כמו שציינתי בתחילת המאמר, מדובר במכשיר שבין שאר תפקידיו, אחד היתרונות הבולטים שלו הוא המהירות בה הוא עובד, על כן העבודה מתייעלת עם עצמם קיומו של המכשיר הנ"ל בבית העסק.
ומה החוק אומר על קוראי שיקים?
מדינת ישראל העבירה חוק בכנסת המתייחס לסליקה אלקטרונית והוא אומר כי בית העסק רשאי לבצע סריקה של הצ'קים ולהעביר בצורה היברידית את ההמחאות אל חשבון הבנק.
יש לציין כי למרות שבתי עסק רבים נהרו והעבירו את פעילותם לדיגיטלית, הבנקים לא מוותרים ולא יוותרו על קבלת הצ'קים בצורה פיזית אולם לא יחייבו אתכם להגיע בכך הפקדה והפקדה אל הבנק, אלא תצטרכו לעשות זאת בצורה מרוכזת אחת לכמה זמן.
השאלה המתבקשת היא "מה קורה כאשר מדובר בהמחאות דחויות (צ'ק דחוי)"? אם כך, התשובה פשוטה, החוק נכנס לתוקף רק כאשר תאריך הפירעון מגיע, משמע- אין כל סיבה להפקיד את ההמחאה הדחויה לפני מועד הפירעון שלה.
למעשה, צ'קים דחויים תצטרכו להפקיד בדרך המיתולוגית ולהגיע פיזית אל הבנק.
מו גם, תוכלו לברור ולבחור את מכשיר סריקת הצ'קים שלכם כרצונכם, יהיו כאלה שיציעו במכשיר אחד גם סריקה וגם מיון מסמכים כך שהמכשיר עצמו יידע לזהות כאשר מדובר בהמחאה דחויה או שמא אחת כזו שיוכל להפקיד בעצמו ולא לטרטר את בעל העק אל סניף הבנק שלו.
על כן ולאור האמור לעיל, אנו ממליצים לכם, כבעלי עסקים להתייעץ עם אנשי מקצוע מומחים על מנת שיוכלו להתאים עבור העסק שלכם את המכשיר המיוחד שיתאים בדיוק לצרכים שלכם ושל בית העסק.
אציין משהו שלא תצפו ממני לומר כעת אך אומר בכל זאת, במידה ומדובר בעסק יחסית קטן, אל תמהרו לערוך קניות נוספות ולהיכנס להוצאות מיותרות נכון לרגע זה.
במידה ומדובר בעסק משגשג אשר המכשיר הזה עשוי להקל את התפעול היומיומי שלו, לייעל את התהליכים בחברה/ ארגון ולפנות זמן יקר, התייעצו עם המומחים, בדקו את הצרכים של החברה, ערכו סקר שוק מבחינת מכירים ותכונות המכשיר ותיהנו מהקלה משמעותית בעבודה היומיומית שלכם.